Μία νέα πορεία

Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε με τον πιο δραματικό τρόπο το τέλος μίας πορείας που εδώ και δεκαετίες επιλέξαμε ως κοινωνία να ακολουθήσουμε. Μία πορεία που μας έφερε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις πού δεν ταιριάζουν με τα όνειρα που κάναμε για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Μία πορεία που δεν ταιριάζει με τις αξίες που ενστάλαξαν μέσα μας οι γονείς μας, αλλά ούτε και με την ιστορία και τις προοπτικές του υπέροχου τόπου μας. Για εμένα αυτή η παράλογη πορεία σταματάει εδώ!

Μαζί με νέους ανθρώπους, όχι μόνο στην ηλικία αλλά πρωτίστως στη ψυχή, γυναίκες κι άνδρες απ’ όλη την Ελλάδα κι από όλο το φάσμα της κοινωνίας, με τεκμηριωμένη εμπειρία, όραμα, δημιουργικότητα, συνέπεια κι αξιοπιστία, που δεν αυτοπεριορίζονται σε ιδεολογίες και διαχωρισμούς του χθες, γυρνάμε σελίδα.

Ανθρώπους που τους ενώνει όλους ένα βαθύ αίσθημα ενότητας και πατριωτικής ευθύνης, αλλά και ένας νέος, υπερβατικός τρόπος σκέψης ικανός να απελευθερώσει το δυναμικό που κρύβουμε μέσα μας σαν λαός. Θα είναι ξεχωριστή χαρά για μένα και τους συνεργάτες μου σ’ αυτή την προσπάθεια να είσαι κοντά μας.

Γιατί

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα τελευταία 5 χρόνια, ήρθαν στην επιφάνεια βαθύτατα δομικές κοινωνικές αδυναμίες, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ουσιαστικά οικονομικό. Ένα οικονομικό μοντέλο απέτυχε, χρεοκόπησε, και η μακροχρόνια διατήρησή του έφερε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συστημικών στρεβλώσεων, ενός αδιανόητου ελλείμματος ηγεσίας, παιδείας και αξιών, αλλά και την κατάπτωση των θεσμών.

Χρειάζεται σήμερα, ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα ταιριάζει «τα θέλω και τα μπορώ» της χώρας μας με το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.

Ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα στοχεύει σε πραγματική ανάπτυξη που αποτελεί τη μόνη οδό για να τροφοδοτήσουμε και να στηρίξουμε την κοινωνική πρόοδο, τη παιδεία, την υγεία, τη κοινωνική πρόνοια, την ασφάλεια, τους θεσμούς, την δικαιοσύνη και τον γεω-πολιτικό μας ρόλο.

Ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα επιτρέψει στα παιδιά μας να κυνηγήσουν τα όνειρα τους αφήνοντας πίσω τους το χθες.

Γιατί Εμείς, οι Πολίτες;

Γιατί εμείς έχουμε μάθει να κρινόμαστε και να λογοδοτούμε καθημερινά, γνωρίζουμε πώς να συνεργαζόμαστε, να αξιοποιούμε τους όποιους διαθέσιμους πόρους, τα εργαλεία, τα ταλέντα ώστε με ανταγωνιστικό και βιώσιμο τρόπο να κάνουμε κάθε μέρα τη ζωή μας ένα βήμα μπροστά.

Γιατί εμείς δεν κοιτάμε το χθες, το τι δεν έκανε ο άλλος, ή το τι είναι αυτό που “δεν είμαστε”, αλλά αντίθετα κοιτάμε το πώς μπορούμε - αξιοποιώντας ό,τι καλύτερο “είμαστε”, ό,τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας - να πάμε μπροστά την οικονομία, τη κοινωνία και τελικά, τη χώρα μας.

Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, η λογική, η δημιουργικότητα, ο διάλογος και η συνέπεια είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τα λάθη, τα συμφέροντα, τις ιδεοληψίες και τις κόκκινες γραμμές του χθες.